Recent Graduate CLE Program (2011-2015)
       

Recent Graduate CLE Program (2011-2015)

 

November 6 Materials

November 7 Materials 

Sponsored by the National Alumni Association (NAA), this program provides 16 free CLE credits to Albany Law graduates (only) in classes 2011 to 2015.

NOTE: A full session must be attended to receive full (4) credit hours. 

(Example: morning and/or afternoon)

For graduates of 2014 and 2015 , this CLE program will fulfill 16/32 total credits needed for Bridging the Gap. If you have additional questions, please visit the following.
Friday, November 6, 2015

(2 Professional Practice/ 3 Skills/ 2 Practice Management)

Morning Session
8 a.m. – 10 a.m. 
Local Court Practice
Speaker: Hon. Peter G. Crummey ’81, Town Justice, Town of Colonie Justice Dept.
2.0 hours - Practice Management

10 a.m. – 11 a.m.
Everything Pre-Trial
Speaker: Robert A. Rausch ’94, Maynard, O’Connor, Smith & Catalinotto, LLP
1.0 hour - Skills

11 a.m. – Noon
Conducting an Effective Deposition in a Motor Vehicle Accident Claim
Speaker: Robert A. Rausch ’94, Maynard, O’Connor, Smith & Catalinotto, LLP
1.0 hour  - Skills

Noon – 12:45 p.m. - Lunch Break

Afternoon Session
1 p.m. – 3 p.m.
Professional Corporations Primer
Speaker: Douglas E. Lentivech, Deputy Commissioner, NYS Education Dept., Office of the Professions
2.0 hours - Professional Practice

3 p.m. – 4 p.m.
Speaker: Emily Ekland ’12, Associate Director, Government Law Center at Albany Law 
1.0 hour - Ethics

4 p.m. – 5 p.m. 
Expert Interview/Expert Witness Selection 
Speaker: John Queenan ’96, Iseman, Cunningham, Riester & Hyde, PLLC
1.0 hours - Skills


5:30 -7:30 pm  -- Capital Region Alumni Happy Hour

City Beer Hall, 42 Howard St., Albany



Saturday, November 7, 2015

(3 Professional Practice/ 2 Ethics/3 Skills)

Morning Session
8 a.m. – 10 a.m. 
Personal Injury Law
Speaker: Laura Jordan ’03, Powers & Santola, LLP
1.0 hour - Professional Practice/ 1.0 hour Skills

10 a.m. – Noon 
Ethics Update
Speaker: Michael G. Gaynor, Esq. and Alison Coan '95, Esq.,  NYS Supreme Court, Appellate Division, Third Dept., Committee on Professional Standards
2.0 hours - Ethics

Afternoon Session
1 p.m. – 3 p.m. 
Start Up Law
Speaker: Eric Leander ’11, Wagoner Selchick, PLLC
2.0 hours  - Professional 
Practice

3 p.m. – 5 p.m. 
Special Needs Estate Planning
Speaker: Tara Pleat ’02, Wilcenski & Pleat, PLLC
2.0 hours - Skills





 

 

 


 
Contact Information
Office of Alumni Affairs
518-445-3220
alumni@albanylaw.edu
 
 
 
Date & Location
Date: 11/6/2015 to 11/7/2015
Location: 1928 Building - DAMC (421)
80 New Scotland Avenue, Albany NY 12208